Papež zaslal soustrastný telegram do Bostonu

16.4.2013 

Papež František vyjádřil svůj hluboký smutek nad nesmyslnou tragédií, kterou zažil severoamerický Boston. Bombový útok při tamním městském maratónu si vyžádal tři oběti a 140 zraněných. V soustrastném telegramu, zaslaném bostonskému arcibiskupovi, Svatý otec vyzývá obyvatele zasažené metropole, aby zůstali sjednoceni a nedali se přemoci zlem. Bojujte proti zlu dobrem a pracujte společně na budování spravedlivější a svobodnější společnosti, vybízí papež.

Bostonský arcibiskup kard. Sean O´Malley ve svém poselství zdůrazňuje, že katolická církev se společně s představiteli dalších církví a náboženství upíná k tomu, co je ve společnosti dobré. Kard. O´Malley děkuje státní správě a policii za rychlou a účinnou pomoc a vyslovuje jim důvěru při zajištění veřejné bezpečnosti.

Tragický závěr bostonského maratónu nám připomíná, že zlo existuje a že lidský život je křehký, píše ve svém prohlášení k pondělnímu atentánu předseda Biskupské konference Spojených států amerických. Rostoucí násilí v zemi vyžaduje, aby vláda USA přijala rozumná bezpečnostní opatření, upozorňuje kard. Timothy Dolan. Každý jednotlivec by ovšem měl přezkoumat svůj osobní postoj a uvědomit si, jak přispívá k pokoji a respektu mezi lidmi, dodává newyorský arcibiskup.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.