Svatý otec zaslal audioposelství nevidomým

11.6.2013 

Papež František zaslal v podobě zvukového záznamu poselství Italské unii nevidomých a slabozrakých, která v těchto dnech pořádá ve městě Tirrenia pro své členy letní pobyt. Svatý otec jim řekl:

Drazí přátelé, Srdečně vás zdravím. Vím, že jste se sešli ke společnému pobytu v Tirrénii a že někteří z vás byste chtěli přijet do Říma. Díky moderní technice mohu já přijít mezi vás. Děkuji vám za projevy vaší úcty, vašich sympatií a především za vaše modlitby.

Evangelium nám říká, že Ježíš věnoval nevidomým zvláštní pozornost. Mnoho jich uzdravil spolu s dalšími nemocnými. Uzdravení člověka, který je zbaven zraku, má však obzvláště symbolický význam: prezentuje dar víry. A je znamením, které se týká všech, protože všichni potřebují světlo víry, aby mohli jít cestou života. Proto byl křest jako první svátost víry ve starověku nazýván „osvícením“. Modlím se k Pánu, aby v každém z vás obnovil tento dar víry, aby váš duch byl stále prostoupen světlem Božím, světlem lásky, která dává našemu životu smysl, osvěcuje ho, dává nám naději a činí nás hodnými a ochotnými vůči našim bratřím.

Přeji vše dobré také celému vašemu sdružení, tedy Italské unii nevidomých a slabozrakých. Stále šiřte kulturu setkávání, solidarity a přívětivosti vůči postiženým lidem, nejenom tím, že pro ně žádáte náležitá opatření, ale také prosazováním jejich aktivní účasti na životě společnosti.
Svěřuji vás všechny ochraně Panny Marie, naší Matky. Prosím vás o modlitbu za sebe a za svoji službu v církvi a ze srdce žehnám vám i vašim drahým.

Končil papež František své audioposelství k nevidomým a slabozrakým.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.