Papež František zítra navštíví Castel Gandolfo

13.7.2013 

Přestože papež František rezignoval na pobyt v letní papežské rezidenci nad Albánským jezerem, zítra letovisko svých předchůdců navštíví. Na náměstí a v přilehlých ulicích Castel Gandolfa se očekává až 20 tisíc lidí.
Zhruba 40 km, které dělí Vatikán od Castel Gandolfa, přejede papež automobilem. Na programu má nejprve setkání s personálem papežských vil a s církevními i občanskými představiteli. V poledne pak bude předseda modlitbě Anděl Páně v hlavní bráně Apoštolského paláce. Do Vatikánu se vrátí v časných odpoledních hodinách.

Jak řekl vatikánskému rozhlasu farář tamního kostela Sv. Tomáše z Villanovy, don Pietro Diletti, přivítat papeže přijdou také všichni mladí lidé diecéze, kteří pojednou na Světové setkání do Ria de Janeira. A jak se obyvatelé městečka přivyklého na přítomnost papežů dívají na první měsíce pontifikátu? – don Diletti odpovídá:

Tento muž, František, vystupuje jako náš průvodce na cestě, podobně jako Ježíš s učedníky putujícími do Emauz. Kráčí skutečně spolu s námi, na stejné úrovni, tak jak jsme si před Bohem všichni rovni. Činí to s prostotou, která láme srdce. Mluvím o tom často se svými farníky. V době, v níž je tolik byrokracie, v níž se vytrácejí osobní vztahy a převažuje lhostejnost, je tato hřejivost a procítěnost osobního setkání něčím, co se skutečně dotýká srdcí všech, nejen mých farníků.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.