Papež František ke Kruhu sv. Petra: staňte se Božím pohlazením

31.10.2013 

Buďte Božím pohlazením, vyzval dnes dopoledne papež František členy Kruhu sv. Petra. Toto dobročinné sdružení již téměř sto padesát let slouží chudým lidem v italském hlavním městě. Kromě toho finančně podporuje papežovu dobročinnost sbírkou nazvanou Svatopetrský haléř.

Skutečný Pánův učedník se osobně angažuje v úřadu milosrdné lásky, jehož rozměr je dán nevyčerpatelným množstvím forem, jakých dnes nabývá lidská chudoba. (…) Tento úřad milosrdné lásky není čímsi výjimečným nebo příležitostným, nýbrž je to základ, s nímž se církev ztotožňuje a denně jej vykonává.

Každý den, pokračoval Svatý otec, se vyskytují naléhavé situace. Naším úkolem je do nich vnášet útěchu, Boží milosrdnou dobrotu a Jeho lásku, která chápe a soucítí.

Jsme všichni dennodenně povoláni k tomu, abychom se stávali Božím pohlazením pro ty, kteří možná zapomněli na první pohlazení anebo snad nikdy ve svém životě pohlazení nezakusili. Jste zde v Římě proto, abyste jménem Svatého stolce přinášeli Boží pohlazení. A za to vám mnohokrát děkuji!

Rozloučil se papež František se dvěma sty členy římského dobročinného sdružení.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.