Na národní pouti do Svaté země - I.

6.11.2013 

Do Svaté země v těchto dnech směřují stovky českých poutníků, aby se účastnily národní pouti. „Putujeme do rodné země našeho Pána v Roce víry, abychom i my mohli svou víru vyznat, jako Petr či skepticky uvažující apoštol Tomáš. Na této víře budujeme také my svou víru“, prohlašuje pražský arcibiskup, kard. Dominik Duka, který věřící krajany na pouti doprovází.

Společně s dalšími českými a moravskými biskupy, kteří do Izraele dorazí během čtvrtka, bude pražský kardinál slavit trojici hlavních poutních bohoslužeb. V pátek 8. listopadu to bude zahajovací mše svatá na hoře Blahoslavenství nad Genezaretským jezerem. O den později pak sobotní eucharistie na kraji města Betléma, kde se čeští poutníci setkají s křesťany arabské národnosti. A konečně 10. listopadu národní pouť zakončí nedělní liturgie v Jeruzalémě – v chrámu sv. Anny poblíž chrámu sv. Hrobu.

Přímo ve Svaté zemi pouť organizačně zajišťuje Václava Benešová, která pro naši rozhlasovou stanici připravila rozhovor s několika účastníky národní pouti.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.