Biskup Shomali předeslal program papežovy návštěvy ve Svaté zemi

8.1.2014 

Papež František se při své návštěvě Svaté země setká také se syrskými uprchlíky. V jordánském hlavním městě Ammán s nimi společně poobědvá, uvedl pro italský list Avvenire (7.1.2013) pomocný biskup jeruzalémského latinského patriarchátu William Shomali. Dalšími body návštěvy v Jordánsku bude mše svatá na stadionu hlavního města a pouť k řece Jordán.

Apoštolská cesta do Svaté země je plánována na 24. až 26. květen tohoto roku. Svatý stolec zatím nesdělil bližší údaje ohledně jejího programu, kromě zamýšlené ekumenické slavnosti v jeruzalémském chrámu Božího hrobu s konstantinopolským patriarchou Bartolomějem a zástupci dalších křesťanských církví. Podle biskupa Shomaliho se papež František setká také s izraelským prezidentem Šimonem Peresem a ministerským předsedou Benjaminem Netanjahuem. Petrův nástupce by měl dále slavit mši svatou v jeruzalémském Večeřadle a měl by pozdravit řeholníky a seminaristy v Getsemanské zahradě.

Z rozhovoru pro italský deník rovněž vyplývá, že v Betlémě bude papež František večeřet s několika tamními rodinami. Mše svaté, kterou zde bude papež sloužit, se zúčastní také palestinský prezident Mahmúd Abbás, uvedl biskup William Shomali.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.