Vademecum na obranu rodičů před genderovou ideologií

1.3.2014 

Průvodce na pomoc v „sebeobraně“ rodičů proti genderové ideologii ve školách nabízí italské sdružení Manif Pour Tous. Podobně jako jeho stejnojmenný francouzský protějšek si klade za cíl probouzet svědomí obyvatel všech vyznání, politických sympatií a kultur v otázkách spojených se zákony o homofobii, genderové teorii a manželství. Jeho cílem je zaručit svobodu slova a zachovat jedinečnost manželství muže a ženy, stejně jako právo dítěte mít otce a matku. Hovoří mluvčí sdružení Manif Pour Tous Italia, Filippo Savarese:

„Na základě velkého množství žádostí přicházejících od rodičů znepokojených tím, co se děje v mnoha školních institucích, jsme se rozhodli vypracovat Vademecum, v němž nabízíme praktická řešení pro rodiny, které chtějí vychovávat děti podle vlastních principů a přesvědčení. V první fázi jde o pečlivý výběr školy. Rodiče by měli nahlédnou do školního programu a informovat se o projektech, na nichž se podílí. Je třeba být na pozoru, jakmile se objeví slovní spojení jako „afektivní výchova“, „genderová výchova“, „genderové stereotypy“ – říká mluvčí sdružení Manif Pour Tous.

Pokud škola, kterou dítě navštěvuje, participuje na některém z genderových projektů, doporučuje nejprve informovat další rodiče a společně vyjádřit nesouhlas v radě školy nebo na ředitelství. Pokud rodiče neuspějí, nabízí sdružení konkrétní pomoc v jednotlivých případech.

„Požadujeme pouze tolik, aby každá rodina měla právo vychovávat vlastní děti. Nechceme vnucovat dětem jiných koncepty či filosofie, s nimiž jejich rodiny nesouhlasí. Rodina totiž předchází stát. Je to přirozené společenství, jak to uznává naše ústava.“ – dodává v rozhovoru pro Vatikánský rozhlas Filippo Savarese, mluvčí sdružení Manif Pour Tous.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.