Probíhá plenární zasedání COMECE

30.10.2003 

Vztah Evropské unie s jejími sousedy v oblasti Středozemního moře a ve východní Evropě je ústředním tématem podzimního plenárního zasedání Komise biskupských konferencí zemí evropské unie (COMECE), které se dnes a zítra koná v Bruselu. Biskupové diskutují na témata jako migrace, hraniční kontroly, ekonomické a sociální reformy, dialog mezi kulturami a náboženstvími.

Taktéž se jedná o mezivládní konferenci o návrhu ústavy Evropské unie, o vstupu desíti nových států do Evropské Unie, o solidaritě Evropy s jinými regiony světa. Dnes je naplánovaný diskusní večer, na kterém kardinál Gofried Danieels přednese relaci na téma: ?Odpovědnost křesťanů za budoucnost Evropy?. Přidruženými členy komise katolických biskupských konferencí členských států EU jsou Biskupské konference České republiky, Maďarska, Malty, Polska, Slovenska, Slovinska a Švýcarska.

Z České republiky se jednání účastní pražský pomocný světící biskup Václav Malý, který ve svém příspěvku bude informovat ostatní biskupy o svých zkušenostech z návštěvy na Kubě a v Bělorusku.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.