Svatý stolec oznámil termín apoštolské cesty do Jižní Koreje

10.3.2014 

Papež František navštíví ve dnech 14. až 18. srpna Jižní Koreu, potvrdil dnes vatikánský tiskový mluvčí. Papež přijal oficiální pozvání prezidenta Korejské republiky a tamní biskupské konference. Svatý otec se zúčastní šestého asijského setkání mládeže v korejské diecézi Daejeon a zavítá také do hlavního města Soulu. Po loňské účasti na Světovém dni mládeže v Riu a letošní jarní pouti po Svaté zemi půjde o třetí zahraniční apoštolskou cestu současného papeže.

František se vydá ve stopách svého předchůdce Jana Pavla II., který jižní část Korejského poloostrova navštívil dvakrát – v květnu 1984 a v říjnu 1989. Kromě asijské mládeže mu leží na srdci korejské katolické společenství, které svou víru zakládá na mučednictví krve. V průběhu své návštěvy papež povýší k úctě oltáře 124 korejských laiků, popravených v různých vlnách pronásledování 18. a 19. století.

Na oznámení termínu jihokorejské cesty okamžitě zareagoval arcibiskup Soulu, kard. Andrew Yeom Soo-jung. „Děkuji papeži, že váží tak dlouhou cestu”, píše ve svém poselství, „a modlím se, aby papežova návštěva přinesla Korejskému poloostrovu pokoj a smíření.”

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.