Papežská návštěva bude nejen příležitost k setkání, ale podnět k evangelizaci

17.7.2014 

Za necelý měsíc navštíví papež Jižní Koreu (13.-18.8). Bude to třetí zahraniční apoštolská cesta. Hlavními událostmi této návštěvy bude Asijský den mládeže, beatifikace 124 korejských mučedníků a mše za pokoj a smíření. Tiskový mluvčí hostitelské arcidiecéze ze Soulu, o. Hur Young-yup k tomu dodává:

Korejská církev je první asijskou církví, kterou papež František navštíví. Tato významná událost učiní naši církev branou evangelizace v Asii. Svatý otec k nám přijede jako pastýř, aby se setkal zejména s asijskou mládeží. Lze říci, že Korea je zemí, která zosobňuje potřeby dnešního světa, tedy pokoj a smíření. Jsme přesvědčeni, že Františkova návštěva vyšle právě takovéto silné poselství. Na papeže se těší nejenom katolíci, ale všichni Korejci. Je vážený pro svoji prostotu a velkou péči o chudé lidi z okraje společnosti. Už se jeho příjezdu nemůžeme dočkat. Jeho návštěva je nejenom příležitostí k setkání, ale podnětem k vyjití ven a k evangelizaci.

Říká o. Hur Young-yup, tiskový mluvčí soulské arcidiecéze o návštěvě Petrova nástupce v Jižní Koreji, která se uskuteční v polovině srpna.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.