Zasažen kostel arménské katolické církve

31.7.2014 

V severosyrské metropoli včera dopadla raketa na arménský katolický kostel Nejsvětější Trojice, který stojí ve čtvrti al-Meydan, kontrolované teroristy. Zemřeli tři lidé – dvě rodné sestry a jeden muž. Raketa poničila obvodové zdivo kostela, okenní vitráže a terasu přilehlé fary. Byla poničena také mariánská socha z arménského Marashe, informuje dnes agentura Fides.

„Bylo asi čtvrt na sedm večer, slavili jsme mši. Kdyby raketa dopadla o něco později, zasáhla by věřící vycházející z kostela, byl by to masakr. Děkujeme Pánu“, sdělil O. Joseph Bezouzou. Aleppská arménská archieparchie na víkend zorganizovala setkání mládeže, které bylo nyní odvoláno. Původně mělo mladým věřícím napomoci k tomu, aby se na okamžik vydělili z trvale napjaté atmosféry.

„Nemůžeme mladé lidi vystavovat dalšímu riziku“, zdůvodnil O. Bezouzou a dodal: „Po nedělní mši ale na místo, kam raketa dopadla, vysadíme olivovník a umístíme tam pamětní desku. Ponese nápis v arabštině : „Pokoj“ a „Bůh je láska“. To je naše jediná odpověď na bomby a násilí, které roky ničí naše životy.“

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.