Evangelická církev pozvala papeže Františka na reformační jubileum 2017

8.11.2014 

Při páteční audienci pro biskupy – přátele Hnutí fokoláre luterský biskup Christian Krause papeže Františka pozval k účasti na reformačním jubileu v roce 2017. Informuje o tom zpravodajská agentura italské evangelické církve.

Emeritní předseda Světové luterské federace římského biskupa požádal : „Pojďte s námi touto cestou, stejně jako my zůstaneme po vašem boku“ a pokračoval: „ Za tři roky budeme mít příležitost k tomu, abychom mnohem zřetelněji a důrazněji projevili naši jednotu v Kristu před celým světem. Bude se vzpomínat na pět set let reformy roku 1517. Rádi bychom toto výročí slavili společně s vámi ve znamení Boží lásky a jako svědectví, které se obrací ke křesťanům celé země“, prohlásil dále bývalý biskup Zemské evangelické luterské církve v Braunschweigu.

Audience se zúčastnil rovněž pastor Gottfried Locher, předseda Federace švýcarských evangelických církví, který pro zmíněnou agenturu uvedl: „Dokážu si dobře představit, že u příležitosti reformačního jubilea zorganizujeme s papežem Františkem něco společného“.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.