Vězení pro rodiče, kteří nechtějí, aby jejich děti byly ve škole genderově indoktrinovány

14.11.2014 

V malé obci v Porýní-Vestfálsku byl odsouzen do vězení jeden z rodičů za to, že odmítl poslat svoji dceru na hodinu sexuální výchovy v základní škole. Není to první případ, kdy v Německu došlo k této absurdní situaci, kdy je rodičům nejen upíráno právo vychovávat vlastní dítě, ale je s nimi nakládáno jako se zločinci, pokud toto právo uplatňují. Redaktoru Vatikánského rozhlasu Alessandrovi Gissottimu přiblížil situaci Andrea Rebeggiani, emeritní profesor literatury ze Saské Kamenice (Chemnitz), který žije v Německu bezmála 30 let:

Zpráva či fakt není novinkou. Už k tomu došlo několikrát. Před několika lety šlo o rodiny baptistů, kteří odmítli svoje děti posílat na předmět sexuální výchovy. V jednotlivých spolkových zemích existuje zákon, který stanoví pokutu či vězení pro rodiče, kteří na tento předmět neposílají svoje děti do školy.

Jak je možné, že se v demokratické zemi nakládá s rodiči jako se zločinci?

V Německu totiž existuje zákon, podle něhož rodiče musejí dětem umožnit školní docházku jako takovou, a to znamená na všechny předměty, které škola podává. Rodiče si nanejvýš mohou vyžádat informace o obsahu sexuální výchovy a dni, kdy bude probíhat.

Otázka sexuální výchovy však vyvolává velké obavy, protože její obsah je silně jednostranný…

Mohu to potvrdit i ze své vlastní zkušenosti či od svých dětí z některých spolkových zemí jako např. v Severním Porýní Vestfálsku. Jedni manželé z naší komunity v Mnichově dali do mateřské školky svoji holčičku, která se jednou vrátila velmi rozrušená. Ukázalo se, že děti měly sexuální výchovu, kde byly nuceny vzájemně se dotýkat svých pohlaví, aby se prý poznaly. Rodiče okamžitě protestovali a dítě do školy přestali posílat. Takzvaná genderová výchova proniká všude a je nekriticky přijímána jako pravda a jako základ k osvobození dětské osobnosti za účelem lepšího, svobodnějšího a autonomnějšího růstu. V některých mateřských školkách existuje speciální koutek, kam se děti mohou odebrat, aby se vzájemně hladily, dotýkaly a poznaly.

Jaká je reakce mezi lidmi a jaký je postoj církve?

Církev zaujala oficiálně kritický postoj a čas od času to biskupové připomenou. Existuje však i rodičovská asociace, která vznikla ve Stuttgartu a která vydává také vlastní informační bulletin. Na rovině politické se však žádné reakce nevyskytly. Na všeobecné rovině tedy problém vnímán není. Naopak. Všeobecnou tendencí, včetně postoje vlády, je přijetí tzv. genderové teorie a její povinné zavedení do všech výchovných stupňů.

Sdružení znepokojených rodičů: Besorgte-Eltern.net

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.