Kardinál Bagnasco o kolonizaci teorií genderu, jejíž vynálezci usilují o světovládu

24.3.2015 

„Rozum nemůže neodsoudit takové barbarství a promyšlenou krutost jako v případech, kdy je vzýváno Boží jméno při podřezávání hrdel. To je do nebe volající rouhání,“ konstatoval kardinál Bagnasco na včerejším zasedání stálé rady Italské biskupské konference a dodal, že křesťanští mučedníci představují „pravou tvář křesťanství“:

Ponurá černá vlajka jistě nezavlaje namísto vyvráceného Kříže a nebude moci zabít Kristovu lásku, která pevně tkví v srdci Jeho učedníků.

Předseda Italské biskupské konference dále řekl, že Evropa, jejíž občané se nechávají verbovat takzvaným Islámským státem, by měla zpytovat svědomí, protože „odebírá kultuře duchovní, mravní a antropologické hodnoty a svým občanům nabízí sprostotu“. Kardinál Bagnasco v této souvislosti vyzval k probuzení svědomí a požadování svobody vzdělávání a výchovy, která je kolonizována teorií genderu.

Ta se snaží vytvářet tekuté osobnosti, které si z každé svojí touhy činí potřebu zaručenou zákonem; tekutá individua tekuté a slabé společnosti. Jde o laboratorní manipulaci, jejíž vynálezci a manipulátoři přísluší ke světovládné „governance“, která je nadřazena demokraticky zvoleným vládám, a dovolává se takzvaných nevládních organizací, které žádnou vůli lidu nevyjadřují.

Konstatoval kardinál Angelo Bagnasco na zasedání stálé rady Italské biskupské konference.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.