Italská petice proti genderové indoktrinaci na školách

5.5.2015 

Více než 180 tisíc podpisů se během několika týdnů sesbíralo pod petici občanů nazvanou „Za školství, které učí a nikoli indoktrinuje“ proti vyučování tzv. teorie genderu na italských školách, počínaje mateřskými školkami. Italskému prezidentovi Mattarellovi dnes petici společně předalo jednačtyřicet občanských sdružení, která ji zorganizovala v souvislosti s projednávaným návrhem zákona o zavedení předmětu nazvanému „odstraňování kulturních stereotypů a jakékoli diskriminace“. Za tímto názvem se skrývá propagace ideologie, podle níž si každý člověk může zvolit pohlaví, kterých je podle této teorie více než dvě. O tomto zákonu se jedná zároveň s reformou italského školství, kterou slibuje premiér Renzi. Jeho realizace by si vyžádala náklady ve výši 200 milionů euro. Pro vatikánský rozhlas komentuje tuto situaci předseda italského hnutí Pro život, Tony Brandi:

Spolu s peticí jsme předali seznam velice početných případů genderové indoktrinace. Připravujeme také publikaci videa na toto téma, protože v Miláně, Perugii a Turíně, v mnoha školách i mateřských školkách jsou děti již indoktrinovány teorií genderu a k otevřenému transsexualismu a homosexualismu.

Neexistují však přece jenom určité kulturní stereotypy, které by bylo třeba odstranit?

Určitě.Právě tady však dochází k omylu, protože existují stereotypy jako např. kult modelek, zpředmětňování žen a jejich redukce na zevnější aspekt. Potom jsou zde kulty nevěrných a svalnatých mužů v krásných autech. Tyto kulty přivádějí zvláště ženy k anorexii a bulimii. Tyto stereotypy propagované médii opravdu poškozují celou společnost a je zapotřebí je odstranit.

Říká předseda italského hnutí Pro život v souvislosti s peticí italských občanů požadujících, aby do škol v Itálii nebyla zaváděna genderová indoktrinace.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.