Papež oslovil maďarské řeholníky a řeholnice

18.9.2015 

Chci vás povzbudit, abyste se radovali s radujícími a plakali s plačícími, abyste prosili Boha o srdce schopné slitování, abyste se skláněli k ranám těla i ducha a přinášeli mnoha lidem Boží útěchu. – Pronesl papež František ve videoposelství adresovaném maďarským řeholníkům a řeholnicím u příležitosti akce „Zasvěcený život na náměstí“ probíhající v rámci Roku zasvěceného života. Dnes a zítra probíhají na dvou hlavních náměstích v Budapešti modlitby, koncerty a kulturní programy. Akci orgazuje Konference vyšších řeholních představených a jejím cílem je nechat zájemcům nahlédnout do rytmu řeholního života na celých 24 hodin:

„Myslím, že nejkrásnější „tváří“ země či města je tvář Pánových učedníků – biskupů, kněží, řeholníků a laických věřících – kteří žijí v prostotě své každodennosti po vzoru Milosrdného Samaritána a stojí nablízku tělu a ranám bratří, v nichž poznávají tělo a rány Ježísovy. Tato láska plná milosrdenství – jak dobře víme – vychází z Kristova srdce a čerpáme z ní v modlitbě, zejména při adoraci, při přijímání eucharistie a ve svátosti smíření. Maria, naše matka, kéž nám pomůže být stále více muži a ženami modlitby.“

- řekl papež František ve videoposelství maďarským řeholnicím a řeholníkům. Na závěr je povzbudil, aby pokračovali ve své službě s radostí a vydávali svědectví pokorného života svobodného od světských zájmů.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.