Svatý otec: Cokoli uděláte pro uprchlíky, je dobré

17.12.2015 

V Konzistorním sále Apoštolského paláce přijal papež František asi 60 mladých členů italské Katolické akce. I oni se připojili k zástupu dnešních gratulantů:
„Děkuji vám za dort“
Kromě vánočního přání Svatý otec ocenil působení mládežnické sekce Katolické akce. Díky vám mnoho dětí a mladých lidí dokáže pocítit, že Ježíš není daleko, ale blízko, mezi námi, a to nám dává mnoho radosti, řekl jim František. Připomněl pak motto jejich letošního formačního programu, které zní „Na cestě za Tebou“. Co to však znamená, ptal se papež:

„Znamená to kráčet po cestě dobra a nikoli zla, po cestě odpuštění a nikoli pomsty, po cestě míru nikoli války, po cestě solidarity nikoli egoismu.“

Papež ocenil také pomoc, kterou Katolická akce organizuje pro přistěhovalce v diecézi Agrigento. V tomto kontextu připomněl své včerejší setkání:

„Včera při audienci mi rodiče přinesli ukázat dítě tmavé pleti, nyní mu bude asi pět měsíců, a řekli mi: „Narodilo se na lodi, na otevřeném moři u Sicílie“. Mnoha dětem se podaří dorazit, jiným ne. Všechno, co děláte pro tyto lidi je dobré a děkuji vám za to.“

František povzbudil děti, aby podporovali pomoc uprchlíkům také svou modlitbou a tím, že si sami něco odepřou. Na závěr pozdravil rovněž dospělé, kteří se v rámci Katolické akce věnují křesťanské výchově.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.