Zakladatelka televize EWTN odešla na věčnost

30.3.2016 

Ve věku 92 let zemřela na Velikonoční neděli americká klariska, matka Angelika, zakladatelska mezinárodní televizní sítě EWTN (Eternal Word Television Network). „Tváří v tvář chorobě a dlouhému utrpení, její příklad radosti a zbožná vytrvalost dosvědčovaly františkánského ducha, kterého se držela. Děkujeme Bohu za Matku Angeliku a za dar jejího výjimečného života,“ řekl šéf EWTN Michael P. Warsaw.

Matka Angelika, občanským jménem Rita Antoinette Rizzo) iniciovala katolickou televizi už v roce 1981 v Alabamě. EWTN se svými 11 televizními stanicemi, které jsou k dispozici ve 145 zemích světa, patří mezi největší katolické mediální sítě. Katolická televizní síť provozuje také rozhlasové stanice, internetové platformy a vydává vlastní noviny. Z vedení EWTN odešla kvůli nemoci v roce 2000.
Poslední rozloučení s matkou Angelikou bude v pátek 1. dubna v Kostele Nejsvětější svátosti v Birminghamu v americké státu Alabama. Ve stejnou dobu (vzhledem k sedmihodinovému časovému posunu) v 18 hodin organizuje římská pobočka EWTN zádušní mši ve Vatikánské farnosti sv. Anny.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.