Papež přijal delegaci Rakouského lyžařského svazu

20.4.2016 

„Jste vzorem pro mnohé lidi, zejména pak pro mládež“ – těmito slovy přivítal papež František ještě před generální audiencí zástupce Rakouského lyžařského svazu. V krátké promluvě upozornil na důležitost a tradici lyžařského sportu v Rakousku a zmínil se také o napínavém závodění, které přivádí do varu všechny obyvatele.

“Jste však zároveň postavami, které mohou lidi spojovat – nejenom díky sportovním výkonům, nýbrž prostřednictvím ctností a hodnot, vlastních sportu: tedy úsilím, vytrvalostí, cílevědomostí, zásadovostí, vzájemnou podporou a týmovým duchem. Svým příkladem přispíváte k utváření společnosti! Buďte proto vždy posly sportovní soudržnosti a přijetí!“

Papež vzpomenul také na přírodní krásy Rakouska a v duchu své loňské encykliky Laudato si´ sportovce vybídl, aby se přičiňovali o záchranu životního prostředí a krásy Božího stvoření. Osmdesáti člennou delegaci Rakouského lyžařského svazu doprovázel salcburský arcibiskup Franz Lacker a kaplan olympijského týmu, o. Johannes Paul Chavanne. Namísto daru rakouští sportovci předali Svatému otci šek na podporu Papežských misijních děl. V závěru mimořádné audience prošla rakouská delegace Svatou branou Vatikánské baziliky a poté se účastnila generální audience.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.