Římský biskup napsal vězňům

25.4.2016 

Pravou mírou času je naděje, píše papež František v dopise adresovaném do věznice ve Velletri u Říma. Petrův nástupce odpověděl na list, který mu vězni zaslali prostřednictvím biskupa Marcella Semerara letos 5. března.
František děkuje vězňům za jejich slova a přiznává, že na ně a na lidi v podobné situaci často myslí. V souvislosti s Rokem milosrdenství připomíná den vyhrazený pro vězně a ujišťuje je o spojení ve vzájemné modlitbě.

„Zažíváte zkušenost, v níž se zdá, jakoby se čas zastavil a nikdy neskončí. Pravou mírou času však nejsou hodinky. Pravá míra času se nazývá naděje! A já si přeji, aby každý z vás měl před sebou vždy „rozsvícené“ světlo naděje víry, aby osvětlovalo váš život!“ – čteme v listu vězňům. Papež povzbuzuje trestance k modlitbě, aby Zmrtvýchvstalý Kristus naplnil jejich hodiny, dny a roky pravou nadějí. „Nenechte se uzavřít v minulosti, nýbrž proměňte ji v cestu růstu, víry a lásky. Dejte Bohu možnost, aby vás nechal „zazářit“ skrze tuto zkušenost!“ – píše papež a připomíná vězňům, že v dějinách církve je mnoho světců, kteří dospěli ke svatosti skrze tvrdé a obtížné situace. Otevřete brány svého srdce Kristu, protože s Ním je možné všechno!
V závěrečném požehnání pamatoval papež také na rodiny a především děti vězňů a poručil se sám do jejich modliteb.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.