Salesiáni vybízejí k modlitbě za spolubratra uneseného v Jemenu

16.5.2016 

K vytrvalé modlitbě za kněze uneseného v Jemenu vybízí generální představený salesiánů, tedy kongregace, k níž unesený P. Tom Uzhunnalil patří. 4. března odvlekli O. Toma teroristé, kteří zaútočili na pečovatelský dům misionářek lásky a zabili sestry a jejich spolupracovníky. Od té doby nejsou o uneseném knězi zprávy.
„Pokračujeme v modlitbách na jeho úmysl a zároveň prosíme veřejné mínění, včetně světových médií, aby na našeho spolubratra nezapomínalo. Úsilí o jeho osvobození pokračuje, nemáme však žádné potvrzené informace o jeho stavu,“ uvedl O. Francesco Cereda.

Zástupce generálního představeného salesiánů poukázal na to, že unesený kněz se rozhodl pracovat v Jemenu, ačkoliv si uvědomoval rizika. Pokračoval tak v misii svého předchůdce, který byl rovněž salesián a v roce 1997 založil v této zemi první misii této kongregace. O. Cereda také připomněl, že O. Tomovi se podařilo předejít znesvěcení Nejsvětější svátosti krátce před tím, než islamisté vtrhli do kaple a zničili svatostánek, kříž i oltář.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.