Program apoštolské cesty papeže Františka do Polska

9.6.2016 

Tiskové středisko Svatého stolce dnes zveřejnilo program apoštolské cesty papeže Františka do Polska u příležitosti 31. Světového dne mládeže ve dnech 27. – 31. července t.r.

Do Polska přiletí papež ve středu 27. července v 16h na vojenské letiště v Krakově. Na hradě Wawel promluví k diplomatickému sboru a setká se s prezidentem Andrzejem Dudou. V krakowské katedrále Petrův nástupce promluví k Polské biskupské konferenci.

Ve čtvrtek 28. července se papež František odebere do mariánské svatyně na Jasné Hoře v Čenstochové, kde bude sloužit mši svatou u příležitosti 1050. výročí křtu Polska. Odpoledne se papež vrátí do Krakova, kde poprvé osloví účastníky Světového setkání mládeže.

V pátek 29. července se papež vydá na návštěvu koncentračního tábora Auchswitz-Birkenau, kde pronese promluvu. Odpoledne se Svatý otec vrátí do Krakova, kde navštíví univerzitní pediatrickou nemocnici. V podvečer se zúčastní Křížové cesty, kterou zakončí jeho promluva.

V sobotu 30. července navštíví papež svatyni Božího Milosrdenství v Lagewnikách, kde bude chvíli zpovídat a potom sloužit mši svatou spolu s polskými kněžími, zasvěcenými osobami a seminaristy. Vpodvečer (19:30) se papež František vydá přímo do dějiště Světového setkání mládeže na Campus Misericordiae, kde bude předsedat modlitební vigilii.

V neděli dopoledne 31. července bude tamtéž sloužit mši svatou. Odpoledne se papež ještě setká s organizátory a dobrodinci v Tauron Aréně v Krakově a vpodvečer se vydá na zpáteční cestu do Říma.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.