Papež k násilí v Nice: odsuzujeme vražedné šílenství

15.7.2016 

Tiskový mluvčí Svatého stolce, o. Federico Lombardi, vydal dnes ráno prohlášení k včerejší tragické události ve francouzském Nice:

“Tuto noc jsme s obrovským znepokojením sledovali strašné zprávy z Nice. Ze strany papeže Františka projevujeme účast a solidaritu s utrpením obětí a celého francouzského národa v den, který měl být velkým svátkem. Zásadně odsuzujeme všechny projevy vražedného šílenství, nenávisti a terorismu stejně jako každý útok na mír.“

Uvedl vatikánský tiskový mluvčí.
V kondolenci biskupovi diecéze v Nice, mons. Andrému Marceauovi, podepsané kardinálem státním sekretářem Pietrem Parolinem, papež František odsuzuje „slepé“ násilí, které znovu zasáhlo Francii a neušetřilo ani děti, kterých je mezi oběťmi mnoho. Papež vyjadřuje účast na bolesti postižených rodin a prosí Pána, aby je podpořil, ujišťuje o své blízkosti zraněným a celému francouzskému národu a konečně povzbuzuje všechny obyvatele Francie, kteří se zapojili do záchranných operací. V závěru soustrastného telegramu papež prosí Boha o pokoj a svornost ve Francii.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.