Kardinál Sandri papežským legátem na otevření poutního místa na hoře Nebo

8.10.2016 

Papež František adresoval zvláštní list kardinálovi Leonardu Sandrovi, který jej bude reprezentovat na slavnostním otevření Poutního místa na hoře Nebo v Jordánsku. Prefekta Kongregace pro východní církve bude na slavnostech ve dnech 15. a 16. října doprovázet kvardián z františkánského kláštera v Ammánu a na hoře Nebo otec Feras Hejazin, OFM, a jeho předchůdce, otec Rami Asakrieh, OFM, který je v současné době farářem v Betlémě a asistentem sekulárního řádu sv. Františka.

Svatý otec v latinsky psaném listu připomíná biblické pasáže, které se váží k hoře Nebo, kde Hospodin potvrdil svá zaslíbení a ukázal Mojžíšovi – dříve než zemřel - zemi, kterou přislíbil vyvolenému národu.
Svatý otec František pověřuje kardinála Sandriho, aby se slavností zúčastnil jako mimořádný papežský vyslanec, a žádá jej, aby u příležitosti tohoto Svatého roku milosrdenství povzbudil všechny účastníky oslav, aby vzývali dary Ducha svatého, který obrací k Bohu srdce všech lidí a oči ducha otevírá hlubšímu porozumění Božích tajemství.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.