Nová kniha papeže Františka V tvých očích je moje slovo

10.11.2016 

Státní sekretář Svatého stolce kardinál Pietro Parolin představil dnes v aule generální kongregace Tovaryšstva Ježíšova první souhrnné italské vydání homilií a promluv Jorge Maria Bergoglia – papeže Františka z let, kdy byl arcibiskupem v Buenos Aires. Publikace nazvaná V tvých očích je moje slovo (Jorge Mario Bergoglio - Papa Francesco, Nei tuoi occhi è la mia parola. Omelie e discorsi di Buenos Aires 1999-2013, Rizzoli, 2016) má přes tisíc stran, sestavil ji o. Antonio Spadaro SI, šéfredaktor časopisu italských jezuitů Civilta Cattolica, a vydalo nakladatelství Rizzoli. Kardinál Parolin o tomto edičním počinu Vatikánskému rozhlasu řekl:

Užasnul jsem nad tím, protože v zárodku je zde obsažen celý papež Bergoglio. Témata, která rozvíjí a předkládá církvi, se vynořovala již během jeho episkopátu v Buenos Aires. Přirozeně, že nyní jsou artikulována na rovině všeobecné církve, ale fakticky tam už všechno tak trochu je.

Souborné vydání promluv bývalého buenosaireského arcibiskupa a dnešního Petrova nástupce uvádí namísto předmluvy rozhovor, který vedl s papežem Františkem během letošního léta editor, o. Antonio Spadaro.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.