Zasvěcení Anglie a Walesu Neposkvrněnému srdci P. Marie

21.2.2017 

Ve Westminsterské katedrále v Londýně korunoval minulou sobotu (18.2.) kardinál Vincent Nichols sošku P. Marie Fatimské a obnovil zasvěcení Anglie a Walesu Mariinu Neposkvrněnému srdci.

„Tobě a Tvému Neposkvrněnému srdci v tomto 100. výročí fatimských zjevení znovu zasvěcujeme sami sebe nejen ve spojení s církví, mystický Tělem tvého Syna, ale také s celým světem“ – pronesl londýnský arcibiskup před shromážděním, pro které nestačila tří tisícová kapacita katedrálního chrámu (foto). Obnovil tak zasvěcení, které učinil jeho předchůdce, westminsterský arcibiskup, kardinál Bernard Griffin, v roce 1948.

Kardinál Nichols ve své homilii připomněl fatimská zjevení jako významnou pobídku, která katolíky nutí k otázce, zda ve svém každodenním životě dobře vyjadřujeme, že jsme Kristovi učedníci. „Jak se nám daří kráčet po oněch dvou cestách, totiž dávání času Pánu a druhým v oblasti modlitby a oběti?“ – ptal se londýnský arcibiskup. Doporučil rovněž růženec jako modlitbu, která pomáhá říkat Bohu „ano“, což je – jak dodal - základ úcty k Nepokvrněnému srdci P. Marie.
Korunovaná soška P. Marie Fatimské bude nyní putovat po 20 katedrálách Anglie a Walesu.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.