K utrpení dětí nelze mlčet

18.10.2004 

Nelze mlčet nebo zůstat lhostejnými k utrpení nevinných dětí a k ničení jejich lidské důstojnosti. Jan Pavel II. promluvil na toto téma při audienci účastnic světové konference poslankyň parlamentů, která se věnuje ochraně dětí a mládeže. Na konferenci organizované oběma komorami Italského parlamentu přijelo kolem dvou set političek z celého světa. Jejím cílem je mimo jiné zhodnotit, nakolik byly naplněny závazky přijaté před dvěma lety OSN na zvláštním zasedání věnovaném dětem.

?Volání nezměrného utrpení dětí, opuštěných a vydaných násilí v mnoha oblastech světa, musí dolehnout k veřejným institucím, soukromým sdružením a ke všem lidem dobré vůle, aby si uvědomili povinnost spočívající na nás všech: totiž chránit a vychovávat v úctě a lásce tyto křehké lidské bytosti.?- řekl papež v promluvě k poslankyním.

Svatý otec zdůraznil, že děti a mládež jsou budoucností a nadějí lidstva. Jsou nejcennějším pokladem lidské rodiny, který je nicméně velmi křehký a bezbranný. Jan Pavel II. proto popřál účastnicím konference poslankyň, aby jejich shromáždění přineslo lepší budoucnost novým generacím.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.