Papež navštívil rehabilitační centrum Fondazione Santa Lucia

23.9.2017 

Papež František včera v podvečer navštívil římské rehabilitační centrum Fondazione Santa Lucia pro pacienty s pohybovými a mentálními problémy. Věnuje se zejména lidem poznamenaným mozkovou příhodou, Parkinsonem nebo sklerozou multiplex. Papež tak navazuje na tzv. „Pátky milosrdenství“, které během Svatého roku vyhradil cestám za lidmi různým způsobem poznamenanými či vyřazenými ze života společnosti.

Kolem šestnácté hodiny vstoupil papež František do areálu rehabilitačního centra při Via Ardeatina v římské čtvrti zvané L´Annunziatella. Přivítala jej předsedkyně sdružení Marie Adriana Amadio a generální ředitel Edoardo Alesse. Během návštěvy rehabilitačního centra bylo obzvláště působivé papežovo setkání s dětmi postiženými neurologickými poruchami. Svatý otec s nimi zažertoval a vyměnil pár vět také s rodiči, kteří asistovali dětem při jejich náročných a bolestných rehabilitačních cvičeních.

V dalším oddělení navštívil papež František také pacienty mezi 15 a 25 lety trpící částečným či celkovým ochrnutím, často v důsledku dopravní nehody, a tělocvičnu pro pohybovou rehabilitaci starých lidí. Na závěr se Svatý otec pomodlil v kapli institutu a vrátil se zpět do Domu sv. Marty.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.