Papež jmenoval dvě italské laičky na vedoucí místa Úřadu pro laiky, rodinu a život

8.11.2017 

Papež František jmenoval podsekretáře dvou sekcí nového Úřadu pro laiky, rodinu a život. V obou případech jde o italské laičky a matky rodin.

Do sekce pro život byla jmenována devětačtyřicetiletá rodačka z Milána a matka pěti dětí, profesorka Gabriella Gambino. Vystudovala politické vědy v Miláně a posléze na Katolické univerzitě Nejsvětějšího srdce v Římě obhájila doktorát z bioetiky. V současnosti přednáší na římské univezirtě Tor Vergata a na Papežském institutu Jana Pavla II., kde v minulosti učila také v jeho brazilské sekci. Již dříve spolupracovala s Papežskou radou pro laiky a s Papežskou akademií Pro-Vita, které nyní působí pod společnou hlavičkou nového úřadu.

Na místo podsekretáře sekce pro laiky nastoupí dvaapadesátiletá dr. Linda Ghisoni. Pochází z Cortemaggiore nedaleko Piacenzy, je vdaná a má dvě děti. Vystudovala filosofii a teologii v Tübingen a na Papežské gregoriánské univerzitě získala doktorát z kanonického práva. Působila při Římské rotě a dalších církevních soudech a spolupracovala s Papežskou radou pro laiky.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.