Rakouský spolkový kancléř u papeže

5.3.2018 

Vatikán. Papež František dnes přijal v Apoštolském paláci rakouského spolkového kancléře Sebastiana Kurze. Po audienci u papeže se setkal také s vatikánským státním sekretářem, Pietrem Parolinem, doprovázeným podsekretářem pro vztahy se státy, mons. Antoinem Camillerim.

Jak uvádí oficiální vatikánské tiskové prohlášení, během srdečných rozhovorů potvrdili dobré bilaterální vztahy a plodnou spolupráci mezi Svatým stolcem a Rakouskem. Zdůraznili zejména význam péče o život, rodinu a podporu společného dobra ve společnosti, zejména s ohledem na nejslabší vrstvy obyvatelstva.

Hovořilo se rovněž o přínosu země v rámci Evropské unie a o nezbytnosti solidarity mezi národy. V závěru se dotkli některých aktuálních témat mezinárodní scény, jako je mír, jaderné odzbrojení a migrace.

Sebastian Kurz, jednatřicetiletý konzervativní lídr, který vyšel jako vítěz z voleb 15. října loňského roku, před návštěvou prohlásil, že přijetí u papeže je pro něho jako věřícího velká pocta. Připomeňme také, že jeho politický program obsahuje radikální postup proti divoké migraci, boj proti radikálnímu islamismu a usnadněnou repatriaci uprchlíků, kteří nerespektují zákony.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.