Koptský patriarcha otevřeně podpořil znovuzvolení prezidenta al-Sisiho.

26.3.2018 

Egypt. „Stabilní situace v Egyptě je garancí stability pro celý svět,“ řekl koptský patriarcha Tawadros II. Zdůraznil tak význam prezidentských voleb, které dnes začaly v Egyptě. Teměř jistým kandidátem na vítězství je současný prezident Abd al-Fattah al-Sisi.

Během své čtyřleté kadence získal al-Sisi velkou popularitu díky angažovanosti pro rozvoj země. Inicioval řadu projektů na vytvoření nových pracovních míst apod. Pro křesťany se stala výmluvným signálem stavba katedrály pro pravoslavné Kopty, která byla vysvěcena letos v lednu.

Koptský patriarcha se proto nijak netají svou podporou současného prezidenta. Cesta k volební urně je pro každého Egypťana příležitostí vyjádřit lásku ke své vlasti, zdůrazňuje Tawadros. Letošní volby jsou především pozváním podpořit současného prezidenta a dát mu tak možnost pokračovat v zahájeném programu, jehož hlavním cílem je rozvoj Egypta a boj proti terorismu a násilí. Každý hlas znamená směřování k míru a blahobytu celé země – dodává koptský patriarcha.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.