Audience Nadace ?Centesimus annus-Pro Pontifice?

4.12.2004 

Aby se sociální učení církve stalo kritériem a inspirací v jednání křesťanů, zbývá ještě mnoho práce, poznamenal Jan Pavel II. při dnešní audienci Nadace ?Centesimus annus-Pro Pontifice.?

?Zavázali jste se spojovat konkrétní podporu činnosti Papeže a Svatého stolce s šířením učení církve ve velkých sociálních otázkách dneška. Křesťané jsou povolání řešit je ve světle a v síle evangelia.?

Svatý otec vyzval účastníky kongresu Nadace, aby představovali sociální učení církve přesně a s dobrým výkladem. Varoval před výběrem jen některých prvků a manipulací. Mladé generace mají být vychovávány tak, aby mohly čerpat inspiraci v sociálním učením církve, když na sebe přijímají odpovědnost za rodinu, stejně jako v profesionální a občanské sféře. Sociální učení církve je pevným prvkem spirituality laických věřících, zdůraznil Jan Pavel II. Díky nim mohou být jeho hodnoty přítomné ve společnosti a pronikat do dějin ? zaznělo v papežském poselství k účastníkům kongresu vatikánské nadace ?Centesimus Annus ? Pro Pontifice.?

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.