Papež přijal poslance parlamentu Monackého knížectví

2.2.2019 

Vatikán. Svatý otec přijal na zvláštní audienci poslance národní rady, tedy parlamentu Monackého knížectví, kteří přijeli spolu s tamějším arcibiskupem Bernardem Barsim na návštěvu Vatikánu, aby  se podrobněji seznámili s činností úřadů Svatého stolce. Papež František ve své promluvě zmínil letošní poselství ke Světovému dni míru, věnované politice, která je „základním prostředkem pro utváření lidské pospolitosti a institucí“, a povzbudil členy zákonodárného sboru, aby „měli stále na zřeteli podporu budoucnosti každého občana v úctě k hodnotám důstojnosti člověka a každého lidského života“. Zmínil také ekologickou Nadaci monackého knížete Alberta II. a významný podíl monackého knížectví na poskytování humanitární pomoci ve světě.

V době rostoucí nedůvěry, sobectvím a někdy dokonce i odmítání je naléhavě třeba navazovat vztahy mezi lidmi i národy, aby v každém člověku narůstal pocit radostné odpovědnosti jako obyvateli světa, občanovi a aktérovi budoucnosti.

V závěru papež poděkoval monackým poslancům za setkání a nechal srdečně pozdravovat knížete Alberta II., jeho rodinu a všechny Monačany.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.