Muslimští a křesťanští rodiče protestují proti (homo)sexualismu

14.3.2019 

Velká Británie. Již několik měsíců trvá spor základní školy „Parkfield Community“ v Birminghamu s rodiči jejích žáků. Týká se výchovného projektu, který škola zahájila v lednu tohoto roku. Pod názvem „No outsiders“ se zaměřuje na prevenci homofobie a transgenderové šikany. Chronologii celého sporu podává vysílání stanice BBC.

V rámci jmenovaného projektu se děti ve věku od 4 do 11 let mají připravovat na to, jak se stát „moderními britskými občany“, kteří respektují různorodost a „s hrdostí“ pohlížejí na svazky mezi osobami stejného pohlaví zrovnoprávněné s manželstvím. Reakce muslimských rodičů na sebe nenechala dlouho čekat a škola se v krátké době z osmdesáti procent vyprázdnila. Na vyučování se nedostavilo 600 žáků. Více než 400 lidí, včetně křesťanů či Židů, zároveň podepsalo petici, v níž požadují zrušení zmíněného školního kurzu, protože nerespektuje jejich hodnoty.

Na místě zasáhlo i britské ministerstvo školství, které na projektu (vedeném homosexuálně orientovaným učitelem Andrewem Moffou) neshledalo nic závadného. Protest rodičů se nicméně rozšířil i do městských ulic a žádá o podporu další rodiče v Birminghamu, kterým záleží na jejich právu na výchovu vlastních dětí.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.