Římský biskup opět navštíví jihoitalské Bari

21.5.2019 

Itálie. Papež František se v únoru příštího roku znovu vypraví do jihoitalského přístavu Bari, který uchovává ostatky sv. Mikuláše a je tak důležitým styčným bodem mezi katolicismem a pravoslavím. Papežovu návštěvu oznámil mons. Francesco Cacucci, který vede arcidiecézi Bari-Bitonto.

„V rámci duchovního setkání, organizovaného Italskou biskupskou konferencí pod názvem „Středomoří, mírová hranice“, které se bude konat v Bari ve dnech 19.- 23. února 2020 za přítomnosti předsedů katolických biskupských konferencí zemí, sousedících se Středozemním mořem, byla oficiálně potvrzena přítomnost Svatého otce Františka v závěrečném dni setkání (23.2.2020). Organizační komise dosud pracuje na programu pětidenního setkání, který bude zveřejněn později“, čteme v arcibiskupově prohlášení.

Papež František zavítá do města Bari již podruhé. V červenci 2018 se zde setkal při ekumenické modlitbě za mír s patriarchy blízkovýchodních církví a více než 70 tisíci věřícími. Do jihoitalského kraje Apulie, jehož je Bari krajským městem, se vydá již počtvrté (další dvě cesty jej vedly po stopách sv. Pia z Pietrelciny a o. Tonina Bella).

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.