Papežské videoposelství do Mosambiku

30.8.2019 

Vatikán/Mosambik. Příští středu 4. září se papež vydává na šestidenní apoštolskou cestou do Afriky, kde navštíví postupně Mosambik (3.-6.9.), Madagaskar (7.-8.9.) a Mauricius (9.9.). Jako obvykle oslovuje předem papež obyvatelstvo zemí, kam zavítá, prostřednictvím tamějších sdělovacích prostředků. Dnes bylo v Mosambiku odvysíláno videoposelství, určené tamějším  obyvatelům, které papež František oslovil portugalsky:

Drahý lide Mosambiku!

Za několik dnů začíná moje návštěva ve vaší zemi, a třebaže se nemohu zastavit jinde než v hlavním městě, moje srdce dosahuje a objímá vás všechny, a zvláštní místo v něm mají ti, kdo prožívají těžkosti. Chtěl bych vás ujistit, že chovám ve své modlitbě vás všechny. Nemohu se dočkat, až se s vámi setkám. S díky jsem přijal pozvání pana prezidenta a svých bratří biskupů vydat se za vámi. Připojte se, prosím, všichni k mojí modlitbě, aby Bůh, Otec všech, upevnil v Mosambiku a celé Africe smíření, bratrské smíření, jedinou to naději na nedělitelný a trvalý mír. Budu mít to potěšení sdílet toto přesvědčení přímo s vámi a také spatřit růst setby svého předchůdce svatého Jana Pavla II. Tato cesta mne dovolí setkat se s katolickou komunitou a utvrdit ji v dosvědčování evangelia, které učí o důstojnosti každého muže a každé ženy, a nabádá nás, abychom otevírali srdce druhým, zejména chudým a potřebným.

Drazí bratři a sestry, vím, že moji návštěvu mnozí z vás připravují svojí prací, jakož i svými modlitbami, a z celého srdce vám děkuji. Vyprošuji vám a vaší zemi Boží požehnání a ochranu naší Matky, Panny Marie. Brzy nashlednou!

 

Obrátil se Petrův nástupce k obyvatelům Mosambiku, kde bude pobývat od středy do pátku příštího týdne (3.-6. září).

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.