Papežské videoposelství na Madagaskar

2.9.2019 

Vatikán/Madagaskar. Před nadcházející apoštolskou cestou na africký kontinent (4.-10.9.) oslovil papež prostřednictvím videoposelství obyvatele Madagaskaru, kam se odebere z Mosambiku tento pátek.

Drazí bratři a sestry Madagaskaru!

S milostí Boží budu za několik dnů mezi vámi! Rád bych vás chtěl už nyní srdečně pozdravit a poděkovat vám za vše, co jste udělali a děláte pro přípravu mojí návštěvy. Především vám děkuji za vaši modlitbu jak osobní, tak v rodinách a farních společenstvích, jakož i v nemocnicích a vězeních. Modlitba nezná hranic a až budu na Madagaskaru, třebaže budu moci navštívit jen některá místa, modlitbou dosáhnu ke všem a budu všem vyprošovat Boží požehnání.

Drazí malgašští přátelé, vaše země je proslulá přírodními krásami, pro které říkáme: Laudato si´! Je naší povinností pečlivě je opatrovat. Je však jiná krása, která leží více na srdci Kristu i papeži: její lid, to znamená vaše svatost! Proto přicházím, abyste byli utvrzeni ve víře čerpali z ní. Svatá Panna ať nám vyprosí tento dar. Díky a brzo na viděnou!

Vzkazuje papež František obyvatelům Madagaskaru.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.