Postní dobu zahájí papež František na Aventinu

25.2.2020 

Vatikán. Podle dávné tradice zahajuje papež postní dobu na římském Aventinu. Také zítra, 26. února, začne liturgie popeleční středy v benediktinské bazilice sv. Anselma a pokračuje procesím do baziliky sv. Sabiny. Ve čtvrtek bude papež zpovídat kněze v Lateránské bazilice.

Na popeleční středu proběhne dopoledne obvyklá generální audience na Náměstí sv. Petra. Liturgickým vstupem do postní doby bude večerní mše svatá v 17 hodin v bazilice sv. Sabiny. Kající procesí však začne už o půl hodiny dříve u benediktinského kostela sv. Anselma. Popelec udělí papeži titulární kardinál baziliky sv. Sabiny Jozef Tomko. Někdejší prefekt Kongregace pro evangelizaci národů oslaví 11. března 96. narozeniny.

Ve čtvrtek 27. února povede Svatý otec duchovní obnovu pro kněze římské diecéze v Lateránské bazilice. Po úvodní meditaci římského vikáře kardinála Angela De Donatis budou mít kněží možnost přistoupit ke svátosti smíření. Několik z nich vyzpovídá také František, který na závěr krátce promluví a udělí požehnání.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.