Uzpůsoben průběh nejbližších aktivit Svatého otce

7.3.2020 

Vatikán. Tiskové středisko dnes informovalo o způsobu příštích aktivit Svatého otce. „Pokud jde o promluvu a polední mariánskou modlitbu Anděl Páně v neděli 8. března – čteme ve vatikánském tiskovém sdělení - pronese ji papež v knihovně Apoštolského paláce a nikoli z okna nad Náměstím sv. Petra. Bude však v přímém přenosu dostupná na velkoplošných obrazovkách na náměstí, internetových stránkách Vatican News a v dalších médiích, která o to požádají, aby byla umožněna účast věřících. Také generální audience ve středu 11. března proběhne stejným způsobem.

Tato rozhodnutí byla nezbytná, aby se zamezilo rizikům šíření viru Covid-19 v důsledku shlukování lidí během bezpečnostních kontrol, které požaduje italský stát pro vstup na náměstí.

Podle norem stanovených Ředitelstvím zdravotnické a hygienické služby městského státu Vatikán je až do neděle 15. března pozastavena možnost účasti pozvaných věřících na mši v kapli Domu sv. Marty. Svatý otec bude slavit eucharistii v soukromí,“ končí sdělení vatikánského tiskového střediska.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.