Ženské řehole vyhlásily mezinárodní den modliteb za oběti pandemie

19.3.2020 

Řím. Předsedkyně Unie vyšších představených ženských řeholí (UISG), sr. Jolanta Kafka, ve dnešním videoposelství vyzývá členky, aby se v neděli 22. března připojily ke světovému dni modliteb a solidarity s oběťmi současné pandemie. Všechna ženská řeholní společenství jsou zvána k účasti.

“Nastal čas, aby každá z nás reagovala na tuto světovou krizi tím, že projevíme solidaritu”, apeluje předsedkyně zastřešujícího svazu katolických řeholnic a jako konkrétní příklad uvádí pomoc zvláště ohroženým lidem, či vděčnost a poděkování těm, kdo pečují o nemocné, poskytují každodenní služby veřejnosti, nebo se snaží vyvinout očkovací látku proti koronaviru.

“Ti všichni se musí dozvědět, že jsou trvale přítomni v myšlenkách a modlitbách našich řeholnic po celém světě”, zdůrazňuje sestra Kafková. Unie na svých internetových stránkách zároveň zveřejnila zvláštní modlitby k tomuto dni a vybízí řeholnice, aby nynější dobu prožívaly v klidné a oddané poslušnosti, jak na církevní rovině, tak jako soukromé občanky. Činí tak na základě listu, který zasvěceným osobám před několika dny adresovali prefekt a sekretář vatikánské Kongregace pro instituty zasvěceného života a společnosti apoštolského života.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.