Světová setkání rodin a mládeže se odkládají o jeden rok

21.4.2020 

Vatikán. Kvůli trvajícímu krizovému stavu, vyhlášenému v souvislosti s pandemií, se mění termín Světového setkání rodin a Světového setkání mládeže, informovalo tiskové středisko Svatého stolce. Obou těchto událostí se účastní římský biskup.

„Vzhledem k nynější situaci ve zdravotnictví a jejím důsledkům na přemísťování a sdružování mladých lidí a rodin se Svatý otec spolu s Úřadem pro laiky, rodinu a život rozhodl pro roční odklad příštích světových setkání rodin a mládeže, která byla původně plánována na červen budoucího a srpen přespříštího roku“, oznámil Matteo Bruni, vatikánský tiskový mluvčí.

Místa konání zůstávají zachována. Světové setkání rodin tak proběhne v Římě v červnu 2022, zatímco Světové setkání mládeže přivítá Lisabon až v srpnu 2023. O letošní Květné neděli měli v Římě panamští organizátoři Světových dní mládeže předat Portugalcům jejich symboly. Rovněž toto slavnostní předání jubilejního kříže a mariánské ikony Salus Populi Romani, které pak putují hostitelskou zemí, se prozatím odložilo na listopad.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.