Papež telefonoval s polským prezidentem Andrzejem Dudou

1.5.2020 

Vatikán / Polsko. O současné krizové situaci a 100. výročí narození sv. Jana Pavla II. hovořil papež František v půlhodinovém telefonickém rozhovoru s polským prezidentem Andrejem Dudou.

Podle zprávy vydané ředitelem kanceláře polského prezidenta rozhovor probíhal ve velmi srdečné atmosféře. Andrzej Duda informoval papeže o pomoci, jakou Polsko poskytlo jiným zemím v souvislosti s pandemií. “Svatý otec označil tuto činnost za vynikající projev mezinárodní solidarity a příklad polského ducha pomoci bližním v těžkých časech,” uvedl Krzysztof Szczerski.

Informoval také o tom, že v nejbližších dnech přijede do Vatikánu dodávka dezinfekčních prostředků, které bude papežský almužník  kardinál Konrad Krajewski rozdávat potřebným jménem Svatého stolce. 

V souvislosti s oslavami 100. výročí narození Karola Wojtyly, které připadá na 18. května, papež František prostřednictvím polského prezidenta ujistil, že se v jubilejní den bude modlit při hrobě sv. Jana Pavla II. Papež rovněž “ujistil o své modlitbě za Polsko a Poláky na přímluvu P. Marie, jíž je měsíc květen zasvěcený. Prosil také o modlitbu za sebe, za konec pandemie, mír ve světě a za dobrou budoucnost v těchto těžkých časech, které jsou pro všechny výzvou,” stojí v prohlášení kanceláře polského prezidenta.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.