Papežova slova povzbuzení nemocnému kardinálu Bassettimu

13.11.2020 

Vatikán. „Ani v těžkých chvílích nás Bůh neopouští a skrze Papeže nám prokazuje zájem o naši situaci,“ říká biskup Marco Salvi, pomocný biskup arcidiecéze Perugia-Città delle Pieve. Koronavirem nakažený biskup, který prochází nemocí bezpříznakově a setrvává v izolaci, dostal ve středu večer (krátce před 19 hodinou) nečekaný telefonát od papeže Františka. Svatý otec se jej vyptal na zdraví, ale také na stav kardinála Gualtiera Bassettiho, přesedy Italské biskupské konference, který leží na oddělení intezívní péče nemocnice v Perugii.
 
Svatý otec požádal biskupa o přetlumočení slov jeho podpory, trojího povzbuzení „forza“ – tedy přání sil a vytrvalosti. Ujistil také o modlitbě za nemocného kardinála, za zdraví pro další nemocné a poděkoval nemocničnímu personálu, který o ně pečuje. Hovoří biskup Marco Salvi:

„Naše diecéze je těžce zkoušená, ale pozitivním znamení je velká modlitba, která spojila různé lidi. Nemoc pana kardinála představuje také svědectví a pozvání, abychom se ještě více svěřili Tomu, kdo je Nejvyšším Dobrem našeho života. Je to z jedné strany tíživá, bolestná zkouška, ale z druhé strany znamení milosti… Papežův hlas nám dovolil pocítit, že na nás pamatuje. A také Bůh nás v těchto chvílích neopouští a prostřednictvím papeže vyjadřuje svůj zájem o nás. Tento telefonát ukázal, že Bůh projevuje soucit s každým z nás – a papež je Jeho nástrojem,“ zdůraznil biskup Marco Salvi.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.