Svatému otci se daří dobře

1.3.2005 

V poliklinice Gemelli dnes vládne atmosféra pokoje. Jana Pavla II. dnes dopoledne navštívil kardinál Ratzinger a ředitel tiskového sálu Svatého stolce Navarro-Valls. Navarro Valls ujistil novináře, že Svatému otci se daří dobře a že jeho zdravotní stav se zlepšuje. Potvrdil, že Jan Pavel II. pokračuje ve fonetických cvičeních. ?Je to výborný pacient?, komentoval vatikánský tiskový mluvčí.. Připomínáme, že další lékařská zpráva bude vydána ve čtvrtek 3. března. Zítra nebude generální audience. Kardinál Joseph Ratzinger, prefekt Kongregace pro nauku víry uvedl pro náš rozhlas:

Pozdravil jsem Svatého otce jménem Kongregace pro nauku víry, jejíž členové jsou v tuto chvíli shromážděni na svém plenárním zasedání ve Vatikánu. Svatý otec se mnou mluvil německy a italsky. Živě se zajímal o poslední události a bude pracovat na dokumentech, které jsem mu nechal. Jsem velmi rád, že je Jan Pavel II. tak mentálně čilý a že je znovu schopen pronášet důležitá slova svým vlastním hlasem," dodal kardinál.

Dnes dopoledne Svatý otec přijal také Westminsterského arcibiskupa, kardinála O?Connora. ?Ať zdravý nebo nemocný, ať v plné síle nebo slabý, papež vydává svědectví víry Pánu a svému mimořádnému poslání v našem dnešním světě?, uvedl kardinál O?Connor viditelně dojatý. Dále řekl, že předal Svatému otci projevy solidarity a pozdravy všech věřících Anglie a Welsu, kteří se v těchto dnech modlí za brzké uzdravení papeže. ? Dalším vzácným hostem na poliklinice Gemelli byl dnes místopředseda italského parlamentu, Clemente Mastella, který pro náš rozhlas uvedl: ?Jako katolík a věřící člověk jsem velmi rád, že se Svatému otci daří dobře, lépe než jsme si představovali?.

Ani dnes nechyběly spontánní projevy solidarity ze strany věřících. Početná skupina více než 50 polských poutníků z Olštýna přinesla Svatému otci dary, mezi kterými byl med a několik obrázků, které namalovaly děti hospitalizované v místní nemocnici. Na prostranství před poliklinikou Gemelli je stále mnoho lidí, kteří se stále modlí za uzdravení Svatého otce.

Jiří Sýkora

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.