Modlitby za papeže v Iráku

2.4.2005 

Také v Iráku probíhají vroucí modlitby za Jana Pavla II. Barbara Castelli nám přiblíží svědectví Shlenona Warduniho, pomocného biskupa Chaldejců v Bagdádu:

Odp.: Papež je skvělý, je papežem světa. Velmi cítíme jeho blízkost, protože při každé příležitosti mluvil o Iráku a o Iráčanech.

Ot.: Jak jste uvedl, Jan Pavel II. se vícekrát vyslovil proti válce v Iráku. Při různých příležitostech opakoval, že ?válka je vždycky prohrou pro lidstvo?. Co představuje tento papež pro muslimský svět?

Odp.: Je to opravdu hrdina pokoje, protože udělal mnoho pro Střední východ, pro Palestinu, pro Irák? pro všechny muslimské země. Když navštěvoval muslimské země, přitáhl vždycky mnoho mladých, kteří mu pozorně naslouchali, poslouchali ho s úctou a respektem, protože věděli, že toto je papež pokoje, víry a lidstva.

Ot.: O čem přemýšlejí lidé v Iráku, na ulicích, v mešitách, v kostelích?

Odp.: Všichni jsou zasaženi, všichni prosí,? Svět potřebuje takové osobnosti, které milují člověka a chtějí jeho dobro, nezištně, pro lásku k druhým, protože Bůh je láska a je to On, který nám přikázal, abychom milovali, jedni druhé.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.