První prázdninový den Benedikta XVI.

12.7.2005 

Odpočinek, modlitba, studium, ale také příprava první encykliky jsou náplní letního pobytu Benedikta XVI. v italských v Alpách. O prvním dni papežových prázdnin telefonuje přímo z Les Combes Salvatore Mazza:

?Prázdniny Benedikta XVI. začaly krásným počasím. Papež se včera odpoledne dlouhou procházel v parku kolem domku, ve kterém bydlí. Vybudovaly ho salesiáni v roce 2000 pro Jana Pavla II. Z místa se otvírá nádherné panoráma od Mont Blanc po Monte Rosa, které patří k nejvyšším evropským vrcholům. Dneska, ve shodě s plánem, neopustil ?plan du Saint-Père?, jak bylo pojmenováno místo papežova pobytu.?

Během pobytu ve Valle d´Aosta se Svatý otec chce věnovat především četbě a studiu. Mluvilo se také o jeho první encyklice. Jsou to důvěryhodné hlasy?

?Proslýchá se, že Papež začal pracovat na této první encyklice už před několika týdny. Čas, který má k dispozici, ticho a naprostý klid v této oblasti, stejně jako Papežovy schopnosti soustředit se na práci, napovídají, že využije tyto dny také k práci na encyklice.?

Jak je to s příjezdem papežova bratra, mons. Georga Ratzingera?

?Zdá se, že nepřijede. Určitě ale bude v Castel Gandolfu, měl by přijet za svým bratrem na konci měsíce. Z dosavadních zpráv lze usuzovat, že k cestě mons. Georga Ratzingera do Les Combes nedojde.?

O prázdninovém pobytu Svatého otce z Les Combes telefonoval Salvatore Mazza.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.