Prázdninový den Svatého otce

15.7.2005 

Odpočinek, studium a procházky, ale také příprava dokumentů a podle slov kardinála Bertoneho dokonce práce na nové knize ? tak tráví prázdninový čas Benedikt XVI. Letní pobyt ve Valle d´Aosta má zatím čistě soukromý ráz. Jak vypadá den Svatého otce?

Papež vstává brzy, mši svatou slaví v 7:30, nasnídá se a pak se dává do práce. Čte buď v zahradě nebo ve své pracovně v prvním patře chaty postavené salesiány roku 1996 pro Jana Pavla II. Také po obědě zasedá znovu ke stolu a pracuje zhruba do 17 hod.
V podvečer se pak každý den vydával na Pileo, horské louky a pastviny ve výšce 1644 m, kam lze snadno vyjet mimo veřejné cesty, a tedy mimo dosah zvědavců, fotografů a novinářů.

Přesto se život v Introd, malém městečku mezi Valsavaranche a Valgrisanche s pěti sty obyvateli, točí kolem vzácného hosta. Hlavním cílem je zajistit mu pohodu a odpočinek. Tituly lokálních novin hlásají ?Papež znovu mezi námi? ? a mezi vzpomínkami na papeže Wojtylu, zvlášť svázaného s tímto regionem, se pyšní tím, že Benedikt XVI. zachoval kontinuitu i o prázdninách.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.