Zveřejněn oficiální program Papežovy cesty do Německa

20.7.2005 

Svatý Stolec oznámil podrobný program papežské cesty na XX. Světový den mládeže v Kolíně nad Rýnem. Benedikt XVI. ji zahájí ve čtvrtek 18. srpna v poledne. Po příletu na kolínské letiště a úvodní promluvě se Svatý otec odebere na oběd do arcibiskupské rezidence. Po poledni je v plánu slavnostní přivítání s mládeží na břehu Rýna, kam papež přijede lodí, a návštěva v Kolínského dómu.

Druhý den před polednem odjede Benedikt XVI. do někdejšího hlavního města Německa, do Bonnu. Tam se setká s prezidentem Horstem Köhlerem. Po návratu do Kolína navštíví místní synagogu. Následovat bude oběd, kterého se zúčastní představitelé mládeže, od pěti hodin proběhne setkání se seminaristy v kostele sv. Pantaleona a posléze setkání s představiteli jiných křesťanských vyznání na arcibiskupství.

Třetí den papežské pouti ? v sobotu 20. srpna ? zahájí setkání s představiteli německé politické sféry, včetně s kancléřem Gerhardem Schröderem. Odpoledne Benedikt XVI. přijme na arcibiskupství představitele muslimů, žijících v Německu. Večer se zúčastní bdění mladých na pláni Marienfeld. Tam také na druhý den bude sloužit slavnostní Mši svatou. V neděli odpoledne přijde na řadu setkání Benedikta XVI. s německým episkopátem a s organizátory Světového dne mládeže. Posledním bodem papežské návštěvy v Kolíně nad Rýnem bude požehnání na tamním letišti. 21. srpna se Svatý otec vrátí do Říma.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.