K Bohu vystupuje naše vděčnost za toto nezapomenutelné setkání

21.8.2005 

Angelus, Marienfeld, 21.8.2005, 12:00hod.

Drazí přátelé, došli jsme na závěr této úžasné slavnosti a také 20. Světového dne mládeže. V mém srdci silně zaznívá jedno slovo: ?Děkuji?! Jsem si jistý, že toto slovo nachází silnou odezvu v každém z vás. Je to Bůh sám, který ho vtiskl do našich srdcí a poznamenal jím tuto Eucharistii, která znamená právě ?díkůvzdání?. Ano, drazí mladí, slovo vděčnosti, které se rodí z víry, nachází vyjádření ve zpěvu chvály Jemu, Otci a Synu a Duchu svatému, který nám dal svědectví své nesmírné lásky.

Naše ?děkuji?, které vystupuje k Bohu za dar tohoto nezapomenutelného setkání, patří všem, kteří se podíleli na organizaci a přípravě. Znovu zvláště děkuji Papežské radě Laiků, které předsedá arcibiskup Stanislav Rylko, jemuž pomáhá sekretář, mons. Josef Clemens a spolubratřím německého episkopátu, v první řadě arcibiskupovi Kolína, kardinálovi Joachimu Meisnerovi. Děkuji politickým a administrativním autoritám, které se zasloužily, že tyto dny proběhly v klidu. Děkuji všem dobrovolníkům, jak z německých diecézí, tak z různých národů. Srdečné poděkování patří také mnoha kontemplativním klášterům, které Světový den mládeže doprovázely svou modlitbou.

V této chvíli, kdy živá přítomnost vzkříšeného Krista v nás živí víru a naději, vám s radostí oznamuji, že příští Světové setkání mládeže bude v Sydney v Austrálii v roce 2008. Svěřme mateřské ochraně Panny Marie budou cestu mladých celého světa.

Angelus Domini?

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.