Biskup Malý v online rozhovoru na RadioVaticana.cz

19.10.2005 

Na dotazy čtenářů bude odpovídat biskup Václav Malý v rozhovoru on-line na internetových stránkách české sekce Vatikánského rozhlasu ve středu 26. října 2005 od 11.00 do 11.30. Otázky lze pokládat již nyní ZDE.

Biskup Malý převzal v neděli 16. října ve Vatikánu Osvětimskou cenu za obranu lidských práv od papeže Benedikta XVI. V nedávné době navštívil Čínu. Nejen na to se návštěvníci webu RadioVaticana.cz mohou ptát muže, dosud u nás spojovaného především s událostmi sametové revoluce.

Biskup Václav Malý se narodil se 21. září 1950. V roce 1969 se přihlásil na studium teologie na fakultě v Litoměřicích. Brzy po vysvěcení na kněze se stal signatářem Charty 77. Nějaký čas působil jako její mluvčí. Angažoval se během sametové revoluce v roce 1989. Nyní je světícím biskupem pražské arcidiecéze. Je předsedou české rady Iustitia et pax ČBK, která se zabývá dodržováním lidských práv v ČR i ve světě a vystupuje proti jejich porušování. Rada také sleduje sociální, ekologické a společenské problémy ve společnosti.

Jan Regner

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.